Technologie

#Radyo Dalgaları ile Uyku Pozisyonlarını Takip Edebilen Sistem Geliştirildi

Radyo Dalgaları ile Uyku Pozisyonlarını Takip Edebilen Sistem Geliştirildi

Geliştirilen yeni proje, daha sağlıklı bir uyku için insanların uyku esnasındaki hareketlerini takip edebiliyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’ndeki (MIT) araştırmacılar, bir insanın uykudaki duruşunu, onları rahatsız etmeden ve hatta fiziksel olarak etkileşime girmeden izlemek için yeni bir yol geliştirdi.

Non-invasive yaklaşımı, bir kişinin uyku duruşunu incelemek için fiziksel sensörler veya kameralar yerine radyo dalgalarını kullanıyor. Odaya monte edilen bir cihaz, radyo sinyallerimizi gönderiyor ve insanlar da dahil olmak üzere nesnelerden gelen yansımalar ölçülebiliyor.

Araştırmacılar, verileri uyuyan kişinin vücudunun nasıl konumlandırıldığını belirleyebilen özel bir sinir ağına aktarıyor. Benzer pozisyonlar arasındaki ayrımlar ise rahatlıkla yapılabiliyor. Örneğin birinin sağ tarafına doğru yatması veya hafifçe sağa eğilmesi gibi.

MIT’deki araştırmacılar, bir insandan gelen yansımalar ile nesneler arasında gelen yansımaları ayırt etmek için ise ise nefes almaya odaklandı. Nefes alırken bir kişinin göğsü ve karnının yükselip alçalması, hareketleri belirleyebilmek için bir işaret olarak kullanılıyor.

Projeye dahil olan araştırmacılardan biri olan Shichao Yue, sistemin yalnızca uyku duruşunu tespit etmek için kullanıldığını ve farklı amaçlarla kullanılamayacağını söyledi. Yeni sistem, 15 Eylül’deki UbiComp 2020 konferansında bir sunumla birlikte sergilenecek.

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok teknoloji makalesi okumak isterseniz teknoloji kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!