Allgemeines

#Hızlı Yemek Yemek Zararlı Mıdır? #SosyalMedya #Tv #BB

Hızlı Yemek Yemek Zararlı Mıdır?

Yemek yemek, açlığımızı gidermek çok doğal bir faaliyettir fakat yemek yerken dikkat etmemiz gereken hususlardan birisi yemek yeme hızımızdır. Bu hız, mide ve bağırsak hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Yapılan bir araştırmaya göre yumuşak gıdaları tüketirken 5 veya 10, sert gıdaları tüketirken ise 30 kez çiğnemek olası sağlık problemlerinden bizleri korur. Yani hızlı yemek yemek sağlığımız için zararlı bir faaliyettir.

hizli-yemek-yemek.gif


Yemeği Hızlı Yememek İçin Yapmanız Gerekenler

Dünyanın yüzde 70’e yakını hızlı yemek yemektedir. Buna bağlı olarakta pek çok hastalıkla mücadele etmektedirler. Peki, hızlı yemek yiyenler bu alışkanlıklarından vazgeçebilir mi? Hızlı yemek yemek elbette vazgeçilebilecek bir alışkanlıktır. Öncelikle hızlı yememek için uzun süre aç kalmamaya özen göstermenizi öneriyoruz çünkü aç kalan insana yavaş yemek yedirmek oldukça zor bir işlemdir. Hızlı yemek yemenin önüne geçebilmek için:

  • Tükettiğiniz gıdaların tadını almaya çalışın.
  • Çok sıcak besinler tüketmemeye çalışın
  • Doğru yemek partneri edinin.
  • Doğru beslenme ortamını bulun.
  • Yemek yerken televizyon, bilgisayar, tablet gibi teknolojik aletlerden uzak durmaya özen gösterin.
  • Lokmalarınızı küçük almaya özen gösterin.
  • Hızlı yemek yediğinizi fark ettiğiniz an yemek yemeye ara verin ve kendinizi yavaş yemeye odaklayın.
  • Özellikle aç olduğunuz zaman, ağzınızdaki lokmanın bitmesine ondan sonra yeni lokma almaya dikkat edin.
  • Yemek yerken sadece yemeğinizle ilgilenmeye çalışın. Mesela yemek yerken televizyon izlemekten kaçının.

yemek2.jpg


Hızlı Yemek Yemenin Verdiği Rahatsızlıklar

Hızlı yemek yemekten her zaman kaçınmaya çalışın. Çağımızın tehlikeli hastalıklarında mide kanserini, yavaş yemek yiyerek engelleyebilirsiniz. Hızlı yemek yerken farkında olmadan midemizi çok yorarız. Bu durumda çeşitli mide ve bağırsak hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Özellikle halihazırda gastrit, ülser gibi mide hastalığı olan bireylerin özellikle dikkat etmesi gereken konulardan biri hızlı yemek yemek. Hızlı yemek yemek mide hastalıklarının yanı sıra aynı zamanda fazla kilolara da neden olmaktadır. İnsan metabolizması, mideden beyne yollanan sinyaller ile doyduğunun farkına varır. Bu sinyal 20 dakikada bir yollanır. Yemeğini hızlı yiyen kişi, hızlı ve durmaksızın yediği için sinyal beyne gitme konusunda gecikmeler yaşar. Böylelikle doyduğumuzun farkına varamayız ve kilo almaya başlarız.


1. Kilo Aldırır

Hızlı yemek yemek sizi kilo aldırır, bu kaçınılmaz bir gerçek. Midenin beyin üzerinde bulunan ve tokluk sağlayan merkezlerinin haberleşme sürecindeki gecikme sebebiyle. Ne kadar uzun süre beslenir ve yemek ile beraber olursanız tokluk hissiniz o kadar kuvvetli gelecektir.  O yüzden bu süreçte yavaş beslenmeniz gerekmektedir.

kilo-almak-001.jpg


2. Metabolik Problemlere Yol Açar

Hızlı yemek yemek, besinlerin kana daha hızlı karışmasına ve bir anda kalori almanıza sebep olur. Obezite ve kilo artışının yanında bu durum metabolik problemleri ortaya çıkarmaktadır. Bu metabolik sorunlarından en önemlileri ise şunlardır; tip-2 diyabet, insülin direnci ve metabolik sendrom olarak sıralanabilir.

mide2.gif


3. Sindirim Problemlerine Yol Açar

Metabolik problemlerin yanında hızlı yemek yemek daha büyük besin parçalarını yutmanız demektir. Büyük besin parçaları ise sindiriminizi zorlaştıracaktır. Mideniz büyük besinleri küçük parçalara ayırmaz. Midenin esas görevi küçük parçaları karıştırmak ve ezmektir.

sindirim-.gif

Önerilen İçerik; Yemek Yapmanın Kabus Olmadığını Gösteren 9 İpucu!

Neoldu.com

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!