Sozialen Medien

#Koronavirüs ve Mevsimsel Alerji Arasındaki Fark Nedir?

Inhaltsverzeichnis

Koronavirüs ve Mevsimsel Alerji Arasındaki Fark Nedir?

Reklamsız Dizi Film izlemek isterseniz Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi ziyaret edebilirsiniz .

SARS-CoV-2 virüsünün sebep olduğu koronavirüs hastalığı, 2019 yılının son çeyreğinde Çin’de ortaya çıktığı iddia edilen ve hızla yayılmaya devam eden bir çeşit salgın hastalıktır. Türkiye’de dahil olmak üzere 200’den fazla ülkede kendini gösteren bu virüs, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından 11 Mart 2020’de pandemi ilan edilmiştir. Tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemizde de görülen coronavirus salgınından kurtulmak için lütfen üzerinize düşen tüm görevleri yerine getiriniz. Buna evinizde kalarak kendinize ve çevrenize sunacağınız hijyenik bir ortamla başlayabilirsiniz! Baharın gelmesiyle giderek artış gösteren mevsimsel alerjik reaksiyonlar, koronavirüs enfeksiyonundaki semptomlarla olan benzerliğinden dolayı bazı bireylerde korku ve paniğe neden olmaktadır. Son dönemlerde birçok kişi tarafından sıkça merak edilen koronavirüs ile mevsimsel alerji arasındaki farklılıklardan bahsedeceğim. 


Koronavirüs (COVID-19) ve Mevsimsel Alerji Arasındaki Fark

Koronavirüs (COVID-19) ve Mevsimsel Alerji

Havaların ısınmasıyla birlikte ülkemizin dört bir yanında mevsimsel alerjiye bağlı bazı semptomlar görülmektedir. Genellikle polen, küf, toz, ilaç ve gıdalara bağlı olarak gelişen alerjik reaksiyonlar, baharın gelmesiyle beraberinde mevsimsel alerjileri de ortaya çıkartmaktadır. Bahar alerjisi veya mevsimsel alerjik rinit olarak adlandırılan bu durum, özellikle son dönemlerde gerek ülkemiz gerekse diğer ülkeler olsun tüm dünyada endişe uyandıran koronavirüs enfeksiyonuyla sıklıkla karıştırılmaktadır. Peki bireyler mevsimsel alerji ve koronavirüsü nasıl ayırt edecek? İşte sorunun cevabı…

  Koronavirüs (COVID-19) Mevsimsel Alerji
Semptomların Uzunluğu 7-25 gün Birkaç hafta
Öksürük Yaygın (kuru öksürük) Nadir
Nefes Darlığı Ara Sıra Hayır
Hapşırma Hayır Yaygın 
Burun akıntısı/tıkanıklık Nadir Yaygın
Boğaz Ağrısı Ara Sıra Ara Sıra
Ateş Yaygın Hayır
Halsizlik Ara Sıra Ara Sıra
Baş Ağrısı Ara Sıra Ara Sıra
Vücut Ağrısı Ara Sıra Hayır 
İshal Ara Sıra Hayır

Yukarıda belirtmekte olduğum semptomlar, koronavirüs (COVID-19) hastalığı ile mevsimsel alerji karşılaştırmasıdır. Eğer ki COVID-19 hastalığına bağlı olarak belirtilen semptomlarında birine veya bir kaçına sahipseniz derhal ALO 184 Koronavirüs Danışma Hattı ile iletişime geçmeniz önerilmektedir.


Belirtileri Nelerdir?

Koronavirüs (COVID-19) ve Mevsimsel Alerji

Türkiye genelinde havaların ısınmasıyla beraberinde görülen sıcaklıklar, cadde, sokak ve bahçelerin rengarenk çiçeklenmesine ve beraberinde havada polen yoğunluğunu doğurmaktadır. Tipik olarak her mevsim geçişinde görülen alerjik reaksiyonlar her yıl olduğu gibi bu yılda bireylerde farklı semptomlar göstermektedir. Daha önce ki dönemlere nazaran şimdilerde tüm dünyanın ortak bir sorunu haline gelen koronavirüs pandemisi, mevsimsel alerjiye bağlı gelişen semptomlara olan benzerliğiyle bireyleri bir hayli endişelendiriyor. Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi SARS-CoV-2 enfeksiyonunun neden olduğu koronavirüs (COVID-19) hastalığıyla mevsimsel alerji arasında oldukça bariz farklılıklar bulunmaktadır. Bu sebeple kendinizi ve çevrenizi korku veya paniğe sürüklemek yerine sakin bir şekilde belirtilerinizi izlemenizde fayda var.

Koronavirüs (COVID-19), solunum yollarına bağlı olarak gelişen ve kişiden kişiye hapşırma, öksürme yada temas yoluyla kolayca bulaşabilen bir pandemidir. Kişiler herhangi bir semptom göstermeye başlamadan 1 – 14 gün öncesinden hastalığa yakalanmış olabilirler. Koronavirüs hastalığının (COVID-19) en yaygın semptomları ateş, yorgunluk ve kuru öksürüktür. Çoğu kişi (yaklaşık %80) özel bir tedaviye ihtiyaç duymadan iyileşmektedir. Nadir olarak bu hastalık ağır seyredebilir ve hatta ölümcül olabilir. Yaşlılar ve başka sağlık sorunları (astım, diyabet veya kalp hastalığı gibi) olan kişilerin koronavirüs hastalığını ağır geçirme olasılığı daha yüksek olabilir. Koronavirüs enfeksiyonuna yakalanan bireylerde görülen semptomlar arasında: 

  • öksürük
  • ateş
  • yorgunluk
  • nefes almada zorlanma (ağır vakalarda)

Koronavirüs (COVID-19) ve Mevsimsel Alerji

Mevsimsel Alerji, insan vücudunun zararlı olmayan maddelere karşı verdiği abartılı cevaplar olarak tanımlanmaktadır. Ülkemizde bahar alerjisi olarak da bilinen mevsimsel alerjiler üst solunum yollarına girdiğinde alerjik rinit (saman nezlesi), gözlere girdiğinde alerjik konjoktivit, akciğerlere girdiğinde astım, ciltte temas ettiğinde egzama, ürtiker veya kontak dermatit yaratmaktadır. Tüm bunların yanında mevsimsel alerji bazı semptomlarla beraber kendini göstermektedir. Mevsimsel alerji belirtileri arasında:

  • Burun akıntısı
  • Hapşırma
  • Burun ve gözlerde kaşıntı
  • Yorgunluk,
  • Sulu ve kaşıntılı gözler,
  • Kulak tıkanıklığı,
  • Burun tıkanıklığı, 
  • Kaşıntılı sinüsler, boğaz ve kulak kanalları,
  • Göz altlarında şişkinlik,
  • Koku ve tat almada zorluk,
  • Algılama güçlüğü,
  • Baş ağrısı,
  • Gırtlakta ve damakta kaşıntı

Nedenleri Nelerdir?

Koronavirüs (COVID-19) ve Mevsimsel Alerji

Mevsimsel alerjiler genellikle mevsim değişikliklerine bağlı olarak gelişen ve en yoğun bahar aylarında görülen bir çeşit alerji türüdür. Mevsimsel alerjiye sebep olan durum, immün sistemin vücudumuzu bakteri ve virüs gibi mikroplara karşı korumaktadır ancak bu sistem bazen zararlı olmayan maddelere karşıda savunma aldığında alerji ortaya çıkmaktadır. Özellikle mevsimsel alerjinin temel sebebi polenlerlerdir. Bahar aylarında ortaya çıkan bu alerji, beraberinde burun akıntısı, hapşırma, gözlerde sulanma ve bazı farklı semptomları beraberinde getirmektedir. Eğer ki mevsimsel alerjiye bağlı olarak bir şikayetiniz varsa, bu durum için en yakın sağlık kurumuna başvurabilirsiniz. 

Önerilen İçerik: Koronavirüs ve Grip Arasındaki Fark Nedir?

BuradaBiliyorum.Com

Dizi || Film izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!