Allgemeines

#Şifa Niyetine: Kombu Çayı Nedir, Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir? #SosyalMedya #Tv #BB

Şifa Niyetine: Kombu Çayı Nedir, Nasıl Yapılır ve Faydaları Nelerdir?

Gün geçmiyor ki yeni bir “süper besin” ile tanışmayalım. Son yıllarda popülaritesi giderek artan kombu çayı, birçok sağlıklı yaşam düşkünü tarafından sık sık tüketiliyor. Çin’den buralara kadar gelen bu mucizevi içecek, yapılış süreciyle de diğer çaylardan ayrılıyor. Peki kombu çayı nedir, nasıl yapılır ve faydaları nelerdir? Tüm bu soruların cevabı için sizleri aşağıya alalım!

Kombu çayı nedir?




Kombucha mantarıyla hazırlanan kombu çayı (kombucha); kombucha içeceği, kamboçya çayı ya da komu çayı gibi farklı isimlerle sahip. Binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan kombu çayının anavatanı ise Doğu Asya. Doğu Asya’dan tüm dünyaya yayılan bu şifalı içecek, aslında yararlı bakterilerden ve mayalardan oluşuyor. Çay ve şeker içeren bir solüsyonun içerisinde bekletilen kombucha mantarının üremesiyle oluşan bu içecek, fermantasyon süreciyle bildiğimiz çaylardan ayrılıyor.


Faydaları nelerdir?

  • Kombu çayı, alerjik reaksiyonların çok daha hafif atlatılmasına yardımcı oluyor.
  • Kanserli hücrelerin yayılmasını ve büyümesini yavaşlatıyor.
  • Yorgunluk ve bitkinlik hissiyle de mücadele eden kombu çayı, vücuda enerji veriyor.
  • Kan dolaşımını ve sinir sistemini düzenleyen kombu çayı, bu sayede baş ağrılarının hızlı bir şekilde geçmesine yardımcı oluyor ve yüksek tansiyonu dengeliyor.
  • Kombu çayı, saç köklerini güçlendiriyor ve saçların daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
  • Cilde uygulandığında yaşlanmanın etkilerini yavaşlatıyor ve cildi nemlendiriyor.
  • Yağ yakımını hızlandırarak fazla kilolardan kurtulmanıza yardımcı oluyor.
  • Vücutta oluşan iltihaplarla mücadele ediyor, iltihapların yayılmasını engelliyor.
  • Kombu çayı, vücutta bulunan zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı oluyor.
  • Kan şekerini düzenliyor ve ani açlık krizlerinin önüne geçiyor.

Zararları nelerdir?

kombu çayı


Kombu çayı için bilinen ciddi bir yan etki bulunmuyor. Tabii ciddi bir rahatsızlığı olanların ya da kronik hastaların bu içeceği tüketmeden önce doktoruna danışması tavsiye ediliyor. Birçok faydası bulunan bu çayı gereğinden fazla tüketmemek de dikkat edilmesi gereken noktalar arasında. Ek olarak hamilelerin ve emziren kadınların da kombu çayı tüketmeden önce doktoruna danışması gerektiğini belirtelim.

Kombu çayı nasıl yapılır?

kombu çayı


Şifa dolu bu içeceği hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde: 3 litre kaynak ya da memba suyu, 1.5 su bardağı (300 gram) toz şeker, 9-10 poşet (25-30 gram) siyah ya da yeşil çay ve en önemlisi kombucha mayası

Kombucha mayası satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Çelik bir tencerenin içerisine 3 litre su ekleyin ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Su kaynadığında içerisine toz şekeri ilave edin ve 5 dakika daha karıştırarak kaynatın. Karıştırma işlemini yaparken metal kaşık kullanmaya özen gösterin. 5 dakikanın sonunda ocağın altını kapatın ve tencerenin içerisine çay poşetlerini ekleyin. Yaklaşık 15 dakika çayların demlenmesini bekleyin. Çaylar demlendiğinde çay poşetlerini tencerenin içerisinden çıkarın ve karışımı soğumaya bırakın. Soğuyan karışımı büyük bir kavanoza aktarın. Kombucha mantarını ılık suda yıkayın ve ardından kavanozun içine ekleyin. Kavanozun ağzını bir bez ya da tülbent yardımıyla örtün ve bezi paket lastiğiyle sabitleyin. Hazırladığınız karışımı bu şekilde oda sıcaklığında 4-10 gün arası mayalayın. Bu süre içerisinde kavanozun doğrudan güneş ışığı almadığına emin olmalısınız. 4 günün sonunda çayınızı afiyetle tüketebilirsiniz, tabii en ideal sürenin 7-10 gün olduğunu da söyleyelim.

Eğer kendiniz hazırlamak istemiyorsanız buraya tıklayarak hazır kombu çaylarından sipariş edebilirsiniz.


Nasıl kullanılır?

kombu çayı


Kombu çayını aç karnına içmeye özen göstermelisiniz. Ek olarak hazırladığınız çayı taze sıkılmış meyve sularıyla karıştırmanız da mümkün. Çayı servis ederken süzgeçten geçirmeyi ihmal etmemeli ve günde yarım su bardağından fazla tüketmemeye dikkat etmelisiniz.

Kombu çayında alkol var mı?

kombu çayı


Kombu çayının fermantasyon sürecinde eser miktarda alkol oluşması normaldir. Ancak burada bahsettiğimiz alkol miktarı gerçekten çok düşük! Glukoz ve laktik asitin kimyasal parçalanması ile oluşan etanol, sirke oluşumu için gereklidir ve hiçbir zarar teşkil etmez.

Kaynak

Daha çok bu tarz yazılar okumak isterseniz sosyal medya kategorimizi ziyaret edebilirsiniz.

Film izlemeyi seviyorsanız Film.BuradaBiliyorum.Com sitemizi, Dizi izlemeyi seviyorsanız Dizi.BuradaBiliyorum.Com sitemizi forumlarla ilgileniyorsanız Forum.BuradaBiliyorum.Com adresini ziyaret edebilirsiniz .

Ähnliche Artikel

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert

Schaltfläche "Zurück zum Anfang"
Schließen

Please allow ads on our site

Please consider supporting us by disabling your ad blocker!